امروزه حتما از اطرافیانتان در مورد خواص پیله ابریشم برای چروک پوست و پاکسازی آن چیزهایی شنیده اید. گروه ما در این مقاله قصد دارد تا پیله ابریشم برای زیبایی را مورد بحث قرار دهد و خواص پیله کرم ابریشم را اثبات کند.

پیله کرم ابریشم چیست؟

کرم ابریشم بیش ازچهار هزارسال توسط مردم پرورش داده می شد این کار نخستین بار در چین در حدود ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح آغازشد چینی ها راز تهیه ابریشم را سالها مخفی نگه داشتند و در اروپا و خاورمیانه تجارت می کردند. اما سرانجام به دست آوردن ابریشم از طریق کرم ابریشم توسط مردم دیگر کشورها یاد گرفته شد.

ابتدای هرتابستان پروانه کرم ابریشم از پیله خارج می شود پروانه ماده پس از جفت گیری ۴۰۰ تخم کوچک می گذارد؛ طی تقریبا دوهفته یک کرم ابریشم ۳میلی متری ازتخم خارج می شود به آنها برگ درخت توت سفید داده می شود که حریصانه آنها را می بلعند. سپس طی چهار مرحله پوست اندازی می کنند تا کاملا بالغ شوند. بعد ازحدود یک ماه هرکرم ابریشم شروع به ریسیدن پیله اطراف خودش می کند.

كرم ابريشم از غده هايی كه در دهان خود دارد، مايعی ترشح می كند كه به محض خروج ازدهان منجمد می شود. چون اين مايع بصورت پيوسته و لاينقطع از منفذ خيلی باريكی خارج می شود، بعد از انجماد بصورت الياف باريك و ظريف ابريشم ظاهر می گردد. كرم، الياف ابریشم را مانند محفظه ای به دور خود می تند و در داخل آن قرار می گيرد که به آن پیله کرم ابریشم می گویند.

مواد تشکیل دهنده پیله کرم ابریشم

ابریشم نوعی لیف پروتئینی است (حدود ۹۸٪ وزن ابریشم را پروتئین تشکیل می‌دهد) که از پیله کرم ابریشم بدست می‌آید
سریسین: پروتئینی است که شامل ۱۸ نوع آمینو اسید میباشد درصد آمینو اسید های هیدروکسی در سریسین ۴۵/۲ درصد میباشد. همچنین ۴۲/۳ درصد سریسین را آمینو اسید قطبی و ۱۲ درصد از باقی مانده آمینو اسیدها غیر قطبی میباشد.

فیبروئین: نوعی پروتئین فیبریلی و پلیمری طبیعی است که بدلیل زیست سازگار بودنش و ویژگی ها یکنواخت آن می توان به عنوان ماتریس مناسبی برای رهایش دارو مورد توجه قرار گیرد.

تقریبا تمام آمینو اسیدهایی که در پروتئین طبیعی وجود دارد در فیبروئین ابریشم نیز موجود است.

کربوهیدرات: کربوهیدرات‌ های خالص شامل اتم‌های کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن هستند با نسبت ملکولی ۱:۲:۱ که فرمول عمومی Cn(H2O)n را تشکیل می‌دهند.
کربوهیدرات غنی­ ترین منبع انرژی سلولی در زمان التیام زخم می ­باشد.

کابرد های پیله کرم ابریشم در صنعت

پیله ابریشم به دلیل بافت منحصر به فرد خود در صنایع مختلف استفاده میشود که در زیر به چند نمونه اشاره میکنیم:

صنایع نظامی: به دلیل ساختار بسیار قوی در ساخت جلیقه ضد گلوله ابریشمی استفاده میشود. به گونه ای که حتی در برابر چندین گوله مقاومت میکند و بافت خود را از دست نمیدهد.
صنایع نساجی: یکی از کاربردهای مهم ابریشم در صنعت نساجی است. با استفاده از آن نخ هایی با مقاومت بالا تولید میشود که در جهت بافت پارچه هایی با مرغوبیت بالا درخشش بالا و استحکام بالا و همچنین لطافت فوق العاده استفاده میشود.
صنایع پزشکی: استفاده ابریشم در صنعت پزشکی روز به روز در حال پیشرفت است. امروز از ابریشم برای جایگزین کردن تاندوم ها استفاده میشود و میتوان آن را جایگزین پلاتین و فلز کرد و مزیت اصلی آن جذب شدن توسط بدن است.
ابریشم به دلیل وجود سریسین باعث بهبود زخم میشود که از آن در بانداژ نیز استغاده میکنند.
مقاوم سازی سازه ها: از پودر ابریشم به دلیل مقاوت بالا در صنعت مجسمه سازی و بالا بردن استحکام سازه ها استفاده میشود.
آرایشی و بهداشتی: از ۲۵۰۰ سال قبل زنان شرق آسیا پی به خواص پیله ابریشم برای چروک و در جوانسازی پوست بردند که بعد این مدت طی تحقیقات به عمل آمده امروزه پیله کرم ابریشم به یکی از مواد اولیه ساخت لازم آرایشی و بهداشتی تبدیل شده است.

چگونگی تاثیر پیله کرم ابریشم بر روی پوست

از پیله کرم ابریشم در تولید ماسک ابریشم استفاده میکنند که تحقیقات انجام شده به دلیل استفاده کردن از درصد بسیار پایین ابریشم در این نوع ماسکها توصیه میشود که مانند طب سنتی زنان چینی و ژاپنی پیله کرم ابریشم را به صورت کامل و ارگانیک برای پوست خود استفاده کنید.

دوره درمان پیله برای زیبایی سه هفته است که باعث بهبود چین و چروک پوست میشود و همچنین با اولین استفاده لطافت را در پوستتان میتوانین به طور محسوس احساس کنید.

پیله ابریشم برای چروک پوست مناسب و همچنین باعث پاکسازی منافظ باز پوست میشود به طوری که بعد از استفاده و ماساژ بر روی پوست کثیفی های پوست باعث سیاه شدن پیله میشود.

موارد کاربرد پیله ابریشم را میتوان به قرار زیر شرح داد:

  • کلاژن سازی
  • سفید کننده پوست
  • لایه برداری خفیف
  • از بین برنده لک در صورت تکمیل دوره درمان
  • از بین بردن پف زیر چشم با پیله کرم ابریشم
  • پیله ابریشم برای چروک پوست نیز استفاده میشود که کاربرد اصلی آن در طب سنتی است
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.